Sommelierskans POPUp – härliga kvällar med besök i källaren

Nog för att jag älskar att stå i källaren och prata vin med er, men ibland är det väldigt härligt att lämna ordet till någon annan och bara hänga med i svängarna. Uppdaterat kalendarium för hösten hittar du förresten här.

Provningar med besök brukar jag döpa till Sommelierskans POPUp och hittills är det tre sådana inbokade i höst, tre härliga kvinnor dessutom som kommer och hälsar på. Missa inte dessa kvällar! Boka din plats på mail till vinprovning@sommelierskan.se

Först ut, redan nästa vecka, har vi ett vinmakarbesök från Italien. Chiara Ciavolich gör vin i Abruzzerna, huvudsakligen på druvan Montepulciano men även på Pecorino och annat.

-Jag gör framtidens viner, säger Chiara. De vill man ju prova tänker jag!

Tisdag 10 september kl. 18.00 Chiara Ciavolich 395 kr

Provningen görs i samarbete med vinimportör Handpicked Wines

I november är det sedan dags för höstens författarkväll, och den här gången är det Kristina Ohlsson som vi ska få lära känna lite bättre. Kristina har skrivit en mängd olika böcker, både för vuxna och barn, men just nu är det serien om August Strindberg på Hovenäset som är i fokus då hon skriver för fullt på nästa del 🙂 Som en knorr på kvällen provar vi viner som jag på något sätt tycker passar ihop med karaktärerna i böckerna.

Onsdag 6 november kl. 18.30 Författarkväll med vinprovning – Kristina Ohlsson 795 kr

Kristina Ohlsson Bonniers

På självaste Nobeldagen kommer hon sedan tillbaka med sitt coola koncept Vin & Vintage, Theresa Skjolden. Vi väver ihop mode och vin denna kväll, vi pratar vintage, second hand och slow fashion och vi provar viner som är hållbart producerade. Allt kommer ha en julkänsla eftersom vi är mitt i adventstid och det kommer finnas en butik på plats, SPAN Second Hand, där du kan köpa kurerad second hand och fylla tomtesäcken med, eller något härligt till dig själv att piffa upp nyårsfesten. Det blir en galakväll 🙂

10 december kl. 18.30 Vin & Vintage 895 kr

Vilken höst!!! Välkommen!